Udendørs dyrkning intro

Udendørs dyrkning intro

4.1/5 rating (14 votes)

- Sådan dyrker du potent cannabis udendørs

Husk at det ikke er lovligt at dyrke cannabis i Danmark. Denne guide er kun informativ, og vi anbefaler ikke, at man begiver sig ud i at dyrke denne prægtige lægeurt i Danmark, bare fordi man let kan.
Dyrkning udendørs er den letteste måde at fremdyrke noget god pot (Ja - det er nu engang hvad vores medicinske cannabis hedder på godt dansk). Det kræver væsentlig mindre arbejde end dyrkning indendørs... i de fleste tilfælde i hvert fald. Hvis du f.eks. dyrker udendørs langt fra noget vand, og ikke har startet planterne ordentlig op, som beskrevet senere på disse sider, så kan det ende noget besværligt. Men følg guiden her, og så skal du nok få dyrket dig et års forbrug af medicin ganske gratis, eller i hvert fald for ganske få kroner.

En mest afgørende faktor - FRØENE

froeDet er vigtigt at starte rigtigt, og det gør man med de rigtige frø. Uanset hvor dygtig en dyrker du er, så kan du kun dyrke planterne op til deres genetiske potentiale. Dvs. .. uanset hvor god og erfaren man er, så kan man ikke dyrke topkvalitet blomster med dårlige frø. Så anskaf dig de bedste du kan finde. Prisen på frøene er stort set ligegyldig, når man tænker på, hvor meget tid du efterfølgende bruger på dem... Om du dyrker planter med 12% THC og andre cannabinoider eller planter med 25% THC... så kræver de samme pasning, men slutresultatet er dobbelt så meget medicin.  - se vores cannabisfrø her

Automatiske eller fotosensitive?

En mindre autoplante - denne fra Mephisto Genetics, som vi også sælger frø fra.Du skal vælge hvilken type cannabis som passer bedst til dine behov. Der er fordele og ulemper ved begge typer. Min personlige preference til udendørs dyrkning i Danmark er moderne potente autosorter.  De når at blomstre færdig i god tid, hvor mange af vores danske sorter, som er forædlede i generationer, bliver modne i september - endda helt inde i oktober. Almindelige sorter, som ikke er tilpassede kan let komme ind i december, før de VILLE have været modne, for frost og mug har ofte slået dem tilbage mange uger før. En anden ting med de senere sorter er, at de sjældent dufter og smager så rent som de tidligere høstede autosorter. Læs evt. denne artikel om fordele og ulemper ved autoer

Placering

Lysforstyrrelse/lysforurening

Cannabisplanter udenfor skal stå dejligt i læ og med masser af sol

Når du skal plante din plante, er der lidt overvejelser i forhold til placeringen af planten. Hvis du bruger automatiske planter, er lysforurening ikke vigtigt, men med almindelige fotosensitive planter, skal du sørge for, at de står et sted, hvor der ikke kommer belysning fra gadelygter eller stuelys om aftenen. Ellers kan blomstringen trækkes meget ud, og planterne kan endda begynde at sætte et par hanblomster, hvis man er uheldig. Så dyrker du lige ude i haven, hvor stuelyset rammer planterne om aftenen - så er det en god ide at vælge en god autosort - de kan efterhånden være præcis så potente som cannabis bliver og kvaliteten er absolut i top med de bedste sorter.

Sol - masser af sol 

På sydsiden af et hegn eller lignende, er der ofte dejligt for en cannabisplante.

Sørg for at sætte dine planter et sted, hvor de får så meget direkte sol som muligt. Jo mere jo bedre. De kan sagtens klare sig med mindre direkte sol, men planterne bliver flottest med masser af sol. Et sted mod syd er optimalt. Gerne f.eks. på sydsiden af en bakke eller anden form for læ. Så står planten lidt beskyttet, men modtager det direkte solskin.

Konkurrence

Sørg for at der ikke står ukrudt lige omkring plantehullet. Planterne trives bedst uden konkurrence, men nogle gange kan konkurrencen være en fordel, hvis man gerne vil skjule planterne lidt. En enkeltstående plante er meget let at spotte til efteråret, så tænk på hvad der står omkring den. 

Læ for vind og vejr

Plant gerne, hvor du let kan komme til vand. Ellers skal du påregne at slæbe.

Sørg for at stille planten et sted, hvor der er god læ for vind, hvis det er muligt. Sørg for at binde planten godt op, så hovedstammen står helt fast. Grav evt. en pæl dybt ned hvor planten skal stå - så er det let at binde den til. Man kan også bruge et stormasket net, som lægges over hele planten - det gælder sig mest for toppede planter, hvor man skal holde styr på alle sidegrene - der lader man dem vokse gennem nettet og det giver rigtigt god stabilitet. Men under alle omstændigheder er det en rigtigt god ide, at få fikseret hovedstammen, når planten bliver større.

Vand

Sørg for at tænke over, hvordan du får vand til din plante. I nærheden af søer og åer er super... der er jorden også ofte fugtig lidt nede, og man kan ofte slippe helt for at vande. Men ellers - sørg for at have en plan, så dine planter får masser af vand. I krukker skal større planter oftest vandes minimum en gang om dagen. Man kan da slæbe vand i flasker i en rygsæk til et guerilla grow, men det er skønt at have vand i nærheden, da man ellers må påregne at slæbe store mængder vand. I krukker skal de fleste planter ofte vandes hver dag, når de bliver store.

Sådan kan man lave ekstra store planter

Man kan let dyrke kæmpestore planter udenfor i DanmarkHvis man bruger en fotosensitiv (almindelig) sort, så kan man forspire sine frø så tidligt som man lyster. Det er vigtigt, at planten får ekstra lys, så du forlænger dagslængden - ellers går den i blomst, og det vil forsinke den væsentligt. Planten kan holdes i vegetativt stadie (Der hvor den bare gror løs, uden at lave blomster) ved at forlænge dagens længde op til total 18 timers lys. Et par timer om morgenen og igen om aftenen. Gerne så det kommer til at matche den normale dagsrytme, når vi når hen sent i april. 

Hvornår skal man plante ude?

Der er mange meninger om, hvornår det er passende at plante ud. Men jeg vil i hvert fald mene, at der ikke er meget fordel i at plante ud så tidligt som muligt. Man skal plante ud eller så, når jorden er dejlig lun til at planterne stortrives. Gør man det for tidligt, skal planterne også oftest nok overleve, men de bliver vingeskudte, når det er for koldt. Så venter de bare til der bliver varmere. Vent til alle de små ukrudtsfrø i haven begynder at spire. Det passer ofte med at kirsebærtræerne rundt omkring er i blomst. Nogle siger sidst i april - Autoer passer ofte med 1. maj - og faktisk rigtigt lang tid frem. Man kan ofte nå to hold, hvis man bruger autoer.

Beskyt den unge plante

Når du planter en lille frøplante ud, eller sår et frø, kan du beskytte planten lidt ved enten at klippe bunden af en sodavandsflaske og mase ned - uden prop. Så har du et lille minidrivhus. Gem flaskerne og brug dem igen og igen. Sådan en flaske omkring frøplanten kan gøre MEGET gavn. Test evt. med et par frøplanter uden - så skal du se et forspring de får. Du kan også stikke små grene ned i jorden omkring planten - en cirkel omkring den med 30-50 cm lange pinde som stikker op - så går rådyr og hunde oftest en anden vej. 

 

cannabisfroebanner111