Inde eller ude - fordele og ulemper

Inde eller ude - fordele og ulemper

4.7/5 rating (7 votes)

Udendørs dyrkning

Planterne er, fra naturens side, jo designet til at blive dyrket udendørs. Det er en SUPER let og billig metode til at være forsynet med medicin.

Det eneste det kræver er:

- Et solrigt stykke med Moder Jord
- Nogle frø
- Lidt vand
- Gødning

Fordele ved udendørs dyrkning af cannabis

1: Billigt i drift
Det er fedt at dyrke en plante naturligt som naturen har designet den til - og så koster det stort set intet, når du da har frø, jord og gødning til rådighed.

2: Det er let
Det er superlet at have med at gøre. Hvis du starter rigtigt passer planterne næsten sig selv hele sommeren indtil høsten hen på sensommer/efterår.

3: Kræver ingen indendørs plads
Indendørs kan man kun dyrke, hvis man har et rum, skab el. lignende. Udendørs kan man dyrke i et bed i en have. Man kan lege en kolonihave eller man kan finde et- eller mange udendørs bede på øde steder.

Bagdele ved udendørs dyrkning af cannabis

1: Man kan blive opdaget
Når man dyrker ude, er der en øget risiko for, at nogen opdager sit bed. Man kan sprede sine bede ud, så man f.eks. dyrker 5 forskellige steder, for at øge chancen for at nogle af planterne står der, når man vil høste.

2: Vanding
Når man dyrker i haven er vanding som regel ingen problem. Men hvis du vil dyrke rundt omkring, kan du i tørre perioder få behov for at vande. Det er ikke hver sommer vanding er nødvendigt, men det sker ofte og planterne har de fleste somre på et tidspunkt godt af en sjat ekstra vand.
Lad dog ikke vanding holde dig tilbage - find nogle steder med høj vandstand eller tæt på et vandløb.

3: Skadedyr/Svampeangreb
Udendørs kan du blive udsat for skadedyr lettere end i et sterilt indendørs growroom. Snegle kan spise helt små planter. Rådyr kan tygge på planterne. Spindemider kan lave spind i topskudene. 
Den største risiko udendørs er dog mug - mest hvis vi har en fugtig og kold august-september. Dog er dette heller ikke en bagdel, du skal lade dig skræmme af. Hemmeligheden er igen at plante forskellige steder - "Man skal ikke bære alle æg i samme kurv"

Indendørs dyrkning

Fordele ved indendørs dyrkning:

1: Du bestemmer vejret
Du har fuld kontrol over miljøet - temperatur, fugtighed, gødningsmængde, vind osv. I hydroponiske anlæg kan du stopfodre dine planter med gødning.

2: Vanding er let
Indendørs har du som regel vand lige ved hånden. Laver du et simpelt hydroponisk anlæg vander planterne yderligere sig selv ved hjælp af timere som tænder og slukker pumpen.

3: Du kan dyrke eksotiske marijuana sorter
Da du selv bestemmer vejret indendørs, kan du dyrke de mest eksotiske canabissorter. Selvom man kan dyrke super kvalitet udendørs i Danmark, er mange af de indendørs eksotiske planter smukke at se på, og dufter fantastisk.

Bagdele ved indendørs dyrkning

1: Strømforbrug
Det koster en skilling i strøm at dyrke god kvalitet canabis indendørs. Dog blot en meget lille skilling i forhold til alternativt at købe sit canabis hos en forhandler.

2: Pladskrævende
Du skal bruge noget plads til at dyrke et ordentligt setup indendørs - og det skal gerne være adskilt i to små rum. Dog kan man sagtens dyrke enkelte planter f.eks. i et nedlagt klædeskab el. lign.

3: Lugtgener
Når du dyrker indendørs, er det oftest nødvendigt at filtrere udluftningen, for at forhindre at den miskendelige duft af frisk canabis ikke røber dit dyrkningsrum.

cannabisfroebanner111