Mike Greens guide til store cannabisplanter udendørs

Mike Greens guide til store cannabisplanter udendørs

5.0/5 rating (1 votes)

End sund plante er forspiret tidligt på sæsonen.Mange dyrkere udenfor vil gerne dyrke så store planter som muligt fremfor flere mindre planter. Det lader sig sagtens gøre, men det kræver nogle tiltag for at kunne gennemføres med success. Men så kan du også dyrke planter på 3-4 m. med et kæmpe udbytte. Her er min guide til hvordan du kan dyrke kæmpestore cannabisplanter udendørs i et klima som Danmark... men selvfølgelig må du ikke gøre det i Danmark for tiden.

Hvilke sorter kan man bruge?

En pink fænotype af PibeurtDu kan kun bruge fotosensitive sorter til dette, da autoer automatisk vil gå i blomst og derfor aldrig vil kunne opnå denne størrelse. Så du skal bruge en fotosensitiv sort - om den er feminiseret kan være lige godt, da du har god tid til at finde hanner og sortere dem fra. Men da det er en stor plante som skal passes godt på, skal du i hvert fald sørge for, at du har en hunplante at arbejde med.
Udover at sorten skal være fotosensitiv, så skal du bruge frø fra en sort, som kan nå at blive færdig. Vi er glade for vores flagskib Pibeurt, som er moden allerede i september, selvom den har nogle fænotyper som sætter i blomst lidt for tidligt til at blive kæmper. Men der er mange sorter, som kan nå at blive modne - de nyere "FAST" versioner er specielt godt egnede til dette også. Men de samme regler gælder for at lave disse store planter, som normalt... med sene sorter løber man en større risiko end med de tidlige.

Du skal bruge lys

Du skal bruge lys og forlænge dagslængden.For at forhindre dine planter i at gå i blomst, skal de have kunstig belysning. Man behøver ikke investere i en hel masse, men en god lampe vil give kortere afstand mellem forgreninger og blomsterstande. Men man KAN klare den med sollys fra et godt sydvendt vindue suppleret med en mindre grolampe når solen går ned. Men har du mulighed for at bruge en god lampe, så brug den.
Din dag skal starte kl. 04.00 om morgenen - og slutte kl. 22.00. Natten behøver ikke være total mørkelagt, da planterne holdes i vegetativt stadie. Du kan derfor godt have dem f.eks. i en vindueskarm i stuen osv., såfremt duften ikke generer.

Start dine planter op i det tidlige forår

For at lave de rigtigt store planter, skal du kunne udplante planter som allerede er store i april, hvor mange først starter sine frø op. Det er nærmest logisk, at man vil være noget foran, hvis man kan udplante en 50cm. stor forgrenet plante, mens en anden planter sit frø. Det gør en kæmpe forskel, men mange fejler desværre, fordi de store planter begynder at gå i blomst fremfor at tordne derudaf i vegetativ vækst. Det vil ikke ske for dig, når disse anvisninger for dagslængde og udplantning.

Opstart 

Hvis du starter dine planter op i februar, har du ca. fem uger før du kan spotte køn på planterne, såfremt du ikke bruger feminiserede frø. Så er vi fremme ved ca. 7. marts. Her har planterne så over to måneder, før de skal udplantes, og du kan nå at lave monsterplanter. Du kan sagtens starte langt senere og stadig være godt med og få kæmpeplanter - du skal have plads til dem og være i stand til at forlænge dagslængden helt indtil udplantningen.

Udplantning

En tidligt opstartet plante klar til udplantning midt i maj.Du skal først udplante din plante d. 15-20. maj. Det er her at selv garvede dyrkere ofte fejler.... for vi skal jo udplante allerede 4:20 - 4. april ikke? Svaret er nej. Grunden til at vi kan slippe afsted med at plante et frø d. 4. april og undgå for tidlig blomstring, er at frøplanten ikke er kønsmoden før inde i maj... og her er dagslængden så tæt på og hurtigt tiltagende, at planterne holdes fra blomstring. Men udplanter man den kønsmodne plante her, så går den altså i blomst --> for så at gå tilbage til vegetativt stadie med en kæmpe forsinkelse i væksten. Så derfor - hold planten med dagslængden fra kl. 04 til 22 indtil midt-sent i maj - og SÅ planter du ud.

Gødskning

goedningtilcannabisSørg for at have forberedt jorden til din store plante. Sørg for at have ryddet i hvert fald 0,5 - 1m. diameter omkring den, så andre planter ikke kommer ind og blander sig med rodnettet. Og sørg for at give den masser af kvælstof indtil midten af juli. Herefter skal den kun have mere N (kvælstof), hvis den begynder at se lys grøn ud og måske smider de store nederste bæreblade. En rigtig lækker kilde til N er at lave et tykt jorddække af brændenælde omkring plantens stamme og ca. måske 50cm. fra stammen. Det holder ukrudt nede og holder jorden fugtig.
I juli begynder man a gødske mere P og K. Det kan gøre økologisk med bananskræller og kulsukker, aske og æggeskaller opløst i eddike. 
Du kan også sagtens bruge almindelig flydende gødning. Bare følg anvisningerne og hold øje med planten - det er MEGET lettere at overgøde end undergøde. Planten overlever sagtens, at den ikke har maksimalt gødning - men den har det meget stramt med en overgødskning.

Opbinding

Det er vigtigt med opbinding af store planter - ellers knækker de let.Med disse store planter, er opbinding afgørende.... Den kan slet ikke bære sig selv i blæsevejr og sensommervejr uden en grundig opbinding. Man kan banke en stor pæl ned ved siden at stammen fra starten. Og så kan man lade grenene vokse gennem først en lille indhegning lavet af trådhegn - gerne noget med ca. maskestørrelse 10x10cm. virker fint. Senere på sæsonen laves en større indhegning og grene fordeles fint, så de spredes ud og støttes af indhegningen. 

Udtynding

Inde mellem indhegningerne kommer der kun meget lidt lys. Vær hård og kontant og fjern alle små grene, blade og skud som sidder inde, hvor intet lys rammer. Det hjælper planten til at fokusere på de større blomsterstande og giver en bedre udluftning som bedre forhindrer mugdannelse derinde i dybet.

krammer

Høst og nødhøst

Klip de store grene af planterne og hæng dem til tørre.Har du fået sået de rigtige frø og sommeren ikke forløber helt underligt, kan du høste din plante sent i september. Nogle gange midt i september. Men sensommeren er rigtig kold og våd, kan du risikere, at du må overveje at høste en lidt umoden plante - eller gå på kompromis og fjerne mug og udbytte for at høste færre mere modne blomsterstande. Hvis muggen viser sig mange steder og vejrudsigten siger mere regn og kulde, så kan det ofte være tid til en nødhøst lidt tidligt. Læs også artiklen om høst af cannabis. Klip de enkelte grene af planten og sørg for at bremse mugdannelse ved at tørre dens ydre hurtigt med luft og varme. Når den ikke længere er våd, kan man stoppe lidt med luft og varme, så den tørrer langsomt og starter fermenteringen.

Jeg håber, at ovenstående kan hjælpe dig lidt til at få bedre udbytte af dine udendørs planter. Husk at flere små autoer ofte kan være den letteste vej til topkvalitet udendørs i kolde klimaer - men en enorm plante er- og bliver et smukt syn og kan give et kæmpe udbytte. 

God fornøjelse og tak fordi du læser med
Mike Green
- følg mig på facebook her

cannabisfroebanner111