6 metoder til at indtage cannabis

6 metoder til at indtage cannabis

4.4/5 rating (7 votes)

- sådan kan du gøre

Her er en lille liste over ti populære metoder til indtagelse af cannabis - nogle bedre end andre. HUSK at det ALTID er smartere at indtage lidt for lidt første gang end for meget. Det er ikke farligt at indtage for meget - men det er ubehageligt. Start med forsigtighed.

1: Rygning - ikke at anbefale

rygningDet er usundt at ryge. Det hersker der ingen tvivl om. Men det er en populær metode til indtagelse af cannabis, selvom den ikke nødvendigvis er den mest effektive, da mange af cannabinoiderne brændes op.
En meget populær rygemetode er at rulle joints - cannabis cigaretter. Nogle rister en cigaret og blander pot eller hash med tobakken og ruller det i en joint. Andre kan godt lide at ryge rent pot uden tobak. Virkningen fra en joint kommer næsten øjeblikkeligt fra første inhalering. Den forstærkes over de følgende minutter vel ca. et kvarters tid før man helt mærker virkningen. Men den starter altså med det samme.
Man kan også ryge sit cannabis i en bong (glaspibe med vand meget i stil med de vandpiber man møder bl.a. i Tyrkiet)
Jeg vil ikke anbefale at ryge cannabis i andre tilfælde, end når du for første gang skal mærke hvad det er, og om det virker for dig. Så snart du har konstateret at det virker for dig, bør du undersøge nogle at de andre indtagelsesmetoder.

2: Vaporizing - en super indtagelsesmetode

vaporizingEn vaporizer eller på dansk "fordamper" er en meget effektiv indtagelsesmetode som også har øjeblikkelig virkning som rygning - blot uden alle de giftige stoffer som sker ved rygning. En vaporizer opvarmere noget cannabis - ofte tørrede blomster. Og man inhalerer derefter de fordampende cannabinoider. Temperaturen holdes præcis så lav, at der ikke går ild i urterne, men blot så alt det medicinske fordamper.
Vaporizere kan virke på forskellige måder. Nogle blæser varmt luft gennem de hakkede urter, mens andre har et lille ovnkammer og opvarmer urterne til den rigtige temperatur på ca. 170-190C - jeg synes at 185C virker godt. Og man kan endda udnytte de urter som har været gennem vaporizeren til at lave sovemedicin, fordi CBN ikke forbrændes helt ved disse temperaturer.
Ved vapozing mærker du virkningen øjeblikkeligt, og den er meget ren i forhold til ved rygning, hvor man samtidig med cannabis´ virkning også bliver lidt røgforgiftet... 
Smagen fra blomsterstande gennem en vaporizer er fantastisk. Du smager alle urternes terpener uden alt det sure tjæresmag fra røgen.... Rygning er som kaffe og vaporizeren som te.
Denne metode kan jeg ikke anbefale nok. Den er virkelig effektiv og det at effekten kommer med det samme, gør at du ikke behøver planlægge så meget, men bare kan tage et par inhaleringer, når du har brug for det. Det er i øvrigt meget økonomisk, hvis du har den rigtige model. De kan købes i mange forskellige priskategorier. Jeg vil anbefale at investere i en af de gode modeller, som andre anbefaler. Jeg kan godt lide Mighty og Crafty fra Stortz & Bickel. 

Dabbing

En anden form for vaporizing er det populære "Dab" som sker ved at man på en bong har et lille agregat som opvarmes til 260-360 grader - derefter putter man en lille smule/dråbe hasholie på stegepanden - og dampen herfra inhaleres gennem vandpiben. Det er meget mildt og rent i smagen - og det er MEGET potent, så det er for de mere øvede.

3: Oralt - spis din cannabis

oraltindtagelseEn anden effektiv måde at indtage din cannabis er simpelthen at spise den. Det kan gøres på mange forskellige måder. En ting som er vigtig at være opmærksom på, ved indtagelse på denne måde er, at din cannabis skal decarboxyleres først. Denne proces laver det ikke-psykoaktive THCA om til THC, som har den mest populære medicinske virkning (Samme med CBDA som laves til CBD). Decarboxylering sker hele tiden med cannabis og sker over tid/varme. Ved stuetemperatur sker det med urter på ca. et år, så har du haft urter i en krukke i et år i stuen, kan de uden videre indtages. Ved 120C sker det på ca. en halv time, og de fleste vil anbefale at decarboxylere sine urter i ovnen ved ca. denne temperatur og tid, før du blander det i mad. Man kan også bruge friske urter, men da du ikke kan styre temperaturen præcist pga. fordampning vil jeg anbefale at bruge en lang kogetid på ca. 10 timer med de friske urter.
En populær og let måde at indtage sin cannabis på er at lave cannabissmør eller cannabiskokosolie først - og derefter blande disse i hvad som helst mad som f.eks. kage eller kakao (populært kaldet "guldkakao". Eller det kan blandes med mælk. 
Nogle laver en tinktur, hvor man opløser blomsterstande i alkohol og drikker det som en snaps. Sådan en tinktur kan også laves af vegetabilsk glycerin. Igen husk at de skal decarboxyleres inden ekstration - medmindre du laver en THCA/CBDA tinktur.

4: Analt - brug bagdøren

Man kan også indtage cannabis analt. Det er en populær indtagelsesmetode. Jeg må indrømme, at jeg aldrig har prøvet, men den skal beskrives, for der er mange der sværger til denne metode. 
Det siges at man kan indtage cannabis denne vej uden at blive så skæv af det. For mange kræftpatienter som ønsker at indtage store mængder THC kan denne metode måske være en fordel for at være i stand til at indtage mere. 
En let måde at lave rektaldoser er at hælde lun kokosolie i et stort sugerør - luk enderne ved at bukke dem og på me en elastik. Nu fryses sugerør ned, og klippes derefter i passende stykker som kan opbevares i fryser eller køleskab. Når du opbevarer i køleskab, kan du bare klemme på sugerøret hvor din passende dose passer - kokosolien er selvsmurt og glider ubesværet i mål. Når enden er god er alting godt. Den skal ca. 4cm. ind. og det gøres let mens man ligger på siden med bøjede ben. Denne metode skulle i øvrigt kunne fungere godt mod menstruationssmerter. 
Vær opmærksom på, at der er mange der beskriver, at de dog bliver skæve. 

5: Sublingualt - put det under tungen

Rigtigt mange mennesker er begyndt at indtage olie sublingualt (det betyder "under tungen"). Under vores tunger er slimhinderne rigtigt effektive til at indtage cannabis, og det går ret hurtigt. På ca. 10-15 minutter har man en god effekt. Mange tror at det er den eneste ene metode til at indtage nok koncentreret cannabis til f.eks. at kurere kræft, men det er nok takket være markedsføring fra de mange firmaer som sælger cannabisolie. Om man indtager 0,5gr. THC som olie eller blandet i kokosolie - man indtager stadig 0,5gr. af den ønskede medicin. Men under alle omstændigheder er det en god metode som virker ret hurtigt. Den eneste bagdel er, at de fleste bruger THC-olie (i gamle dage kaldet "hasholie" eller "nol"). Så det kræver lidt forædling af de rene blomster før man kan indtage dem sådan. Mange bruger olie ekstraheret med en stærk 96% alkohol. Man kan bruge mange opløsningsmidler, men det anbefales idag af de fleste at bruge rigtigt alkohol, da eventuelle rester af opløsningsmidlet her ikke vil være så skadeligt, som hvis man bruger isopropanol eller lightergas, som er to meget populære midler. Lightergas giver en meget ren olie som dufter fantastisk, når den er lavet ordentligt. Husk at olie skal decarboxyleres før den kan indtages som THC-olie.

6: E-cigaret - hop med på bølgen

Det er idag blevet rigtigt populært med de såkaldte e-cigaretter, som de fleste bruger i forbindelse med rygestop og derefter bare er blevet afhængige af e-cigaretter, som sikkert også er sundere end smøger. Men man kan også lave en tinktur af cannabis og vegetabilsk glycerin og lave sin egen e-juice. Man kan komme noget propylenglykol i - så har man en komplet e-juice med cannabis. 
Her kommer virkningen også med det samme. Denne metode har en fordel, at den er meget handy at have med sig, men ikke meget bedre i forhold til de moderne vaporizers, hvor man kun inhalerer cannabinoider og ikke også vegetabilsk glycerin og propylenglykol.

cannabisfroebanner111